The Single Best Strategy To Use For μόνωση με πολυουρία
The Single Best Strategy To Use For μόνωση με πολυουρία
Blog Article
Πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή λειτουργία της θερμομόνωσης ταράτσας είναι η αποφυγή εγκλωβισμού υγρασίας στο εσωτερικό της με συνέπεια να αποδυναμώνεται το βασικό μέρος της εφαρμογής.
Θερμομόνωση και εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη Τι είναι και τι προσφέρει;
Η προεργασία έτσι κι αλλιώς για κάθε εφαρμογή είναι εξαιρετικά σημαντική. Για την εφαρμογή της πολυουρίας απαιτείται στεγνό υπόστρωμα και επιφάνεια χωρίς ακμές.
Ακολουθεί πιθανόν το σημαντικότερο βήμα στη συμβατική μόνωση ταράτσας, που είναι η τοποθέτηση της θερμομονωτικής στρώσης, δηλαδή η επικόλληση των μονωτικών υλικών. Το πάχος του μονωτικού που θα επιλέξετε είναι καταλυτικό στα θερμομονωτικά αποτελέσματα που θα έχει η μόνωση ταράτσας, αφού προφυλάσσει τόσο τη φέρουσα πλάκα όσο και τους εσωτερικούς χώρους από τις μεγάλες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις.
Η πολυουρεθάνη διευκολύνει την εφαρμογή σε δύο μέρη, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία.
Θεωρούνται βαριές κατασκευές γιατί αποτελούνται κυρίως από τσιμεντοκονιάματα και πλάκες η πλακάκια.
Εφαρμόζεται ακόμη και σε ανώμαλες επιφάνειες ή με σχήμα τέτοιο που άλλα υλικά δεν θα τα κατάφερναν
Οι πολυουρίες, με βάση τη χημική τους σύσταση διακρίνονται σε:
Τα είδη και here οι τύποι των στεγανοποιήσεων αναφέρονται κυρίως σε επικολλούμενα με φλόγιστρο υλικά, με θερμό αέρα, με φύλλα εμποτισμού αλλά και επαλειφόμενα τσιμεντοειδή και πολυουρεθανικά υλικά.
Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για μόνωση ταράτσας, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, καθώς και τη διαδικασία εφαρμογής τους.
Ο συνδυασμός των δύο κρίνεται ιδανικός για κεκλιμένα δώματα με μεταλλική στέγη και όχι μόνο.]
Για να μπορέσετε να καταλάβετε αν χρειάζεστε θερμομόνωση ή υγρομόνωση είναι αρκετά απλό.
Η πολυουρεθάνη είναι λιγότερο ακριβή και γενικά απαιτεί λιγότερο εξειδικευμένη εκπαίδευση για εφαρμογή.
Προσοχή! Τα μονωτικά υλικά με κλειστές κυψέλες δεν “αναπνέουν” και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Αν σε μια μόνωση ταράτσας χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν “αναπνέουν”, οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαερισμός και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και τελικά μούχλα.